Cafe Antonius

Ravintolat

Kahvila-Ravintola
Cafe Antonius
Luostarin Puutarhan
Pizzeria
Luostarin Puutarhan
Olutkellari
Takkatupa
Kokouksiin


Hotellihuoneet

Villa Antonius
Luostarin Puutarha
Sininen Talo
Omakotitalo Villa Taimi
Willa TapalaAnsioluettelo
Yhteystiedot
Lilja Unikekona
"Juhlan kunniaksi"-Uutuuskirja Naantalista


Linkit

RANTAPALLO
HIMOMATKAAJAN TURINOITA
Heidi Santonen :
Pitsiverhoja ja Aatoksen Unelmia - Cafe Antoniuksessa
Expertus Oy/
Aatos Tapala
Yritysten Juhlatuotanto
Varsinais-Suomen
Hotelli- ja Ravintolayrittäjät


Turun Sanomat 25.5.2011

Liljan tarina

Elämää ja unelmia Cafe Antoniuksessa

Maritta Lindqvistin kirjoittama kirja Lilja Ahtiaisesta julkistettiin Snellmanin päivänä.

Liput ja kevään vihreys olivat läsnä ulkona ja sisällä Anne-Marget Niemi kertoi laajalle ystäväpiirille kirjasta esittämällä kysymyksiä.
- Helppo juttu ei kirja ole ollut, sillä oli kolme kovaa Maritta, Aatos ja Lilja. Nyt Tämä yksi Naantalin vetovoima tarina on kansissa. Onnittelut.

En kirjaa vielä ole lukenut silti tiedän jo entuudestaan, että Naantalin byrokratia ei saa kiitosta, mutta ilman katkeruutta.

Kirjasta tulee käsikirjastoon kuuluva Naantali-opus ja sitä saa ostaa Vanhan Naantalin kaupasta.

- Olen aina sanonut, että päässäni ei ole meinaamo vaan hautomo. Mina teen enkä meinaa. Sinisessä talossa pistettiin hihat heilumaan ihan tosissaan. Siinä toteutettiin niitä hautomiani ideoita. Kuten aina, kun ryhdymme johonkin. No jaa, on toki myönnettävä, että laihduttamisen suhteen pääkopassani taitaa olla meinaamo.
Lilja 2009
Kanarialintu

Tällä palstalla kerrottiin, Lilja Ahtiaisesta tehdystä kirjasta.

Olen sen nyt lukenut ja kyllä kannatti. Kirja kertoo aina kohteesta ja kirjoittajasta. Kirjat helposti julkisuudessa leimautuvat jonkun uutisen tai paljastuksen tai muun sellaisen lainauksen seurauksena. Niin on käynyt nytkin. Ristiriidat erimielisyydet ja syytökset kaupunkia kohtaan ovat olleet vahvasti esillä. Tähän painotukseen voi olla syynä tositapahtunat, Liljan kokemukset ja kirjan Naantalin Matkailun entisen toimitusjohtajan Maritta Lindqvistin oma näkemys. Siitä kysymyksestä lyhyesti toteaisin, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää eikä aina ole niin miltä tuntuu. Riittävän moniseltteisesti tulkittu.

Liljan tarina, joka jatkuu edelleenkin vankasti, on vahva kertomus erityisen ja erikoisenkin tytön ja naisen elämäntavasta ja toimintamallista. Siinä avoimmuutta ja tarkoituksenmukaisuutta sekoittunut siten, että se muistuttaa tosielämää. Kyllä kirjan kautta pääsee tirkistelemään Liljan, Aatoksen ja Riston ja monen muunkin elämään.
Kirjan avulla sa myös kuvaa yrittämisen keskeisimmistä asioista: Tahdosta ja itsepäisyydestä ja itseluottamuksesta. Politiikassa on puhuttu väheksyvästi toisen blondin Jutta Urpilaisen yhteydessä unelmahötöstä; Liljankin moni näky on sellaiselta voinut tuntua muista, mutta ei Liljasta, joka on muiden arviot osoittanut toteuttamisellaan vääriksi.

Lilja on sillä tavalla yrittäjäprofiililtaan tyypillinen, että hän ei teoriittinen vaan tekijä. Ja hänen vahvuutensa on ollut ahkeruudessa, joka on yhdistetty naisellisuuteen. Hella Wuolijokea nimitettiin liikenaisena valkoiseksi varikseksi, joka erottui ja erosi liikemiesten mustatakkisesta parvesta. Lilja on samaa sorttia, mutta mieluummin monen kirjava kanarialintu.
Naantalin kaupungin valtuuston puheenjohtaja
Mikko Rönnholm

Kirjaa on saatavissa seuraavissa myyntipaikoissa:
Naantali:
Wanha Naantali Kauppa
Mannerheiminkatu 13
21100 Naantali
Postimyynti: Nostalgiashop
Henri Nevari
Puh: 040 545 4467
Cafe Antonius
Mannerheiminkatu 9
21100 Naantali
Lilja Ahtiainen
Puh: 0400 829456